Luminaires design Lille: Verlichting met de Franse slag

Inleiding

Luminaires design Lille is een bedrijf dat gespecialiseerd is in verlichtingsontwerp en -productie. Het bedrijf is gevestigd in Lille, een stad in het noorden van Frankrijk, en staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige producten. In dit artikel zullen we ingaan op de geschiedenis en filosofie van Luminaires design Lille, en enkele van hun meest opvallende creaties bespreken.

Geschiedenis

Luminaires design Lille werd opgericht in 1995 door Philippe Dubost en Frédéric Winkler. Beide mannen hadden een achtergrond in industrieel ontwerp en werkten eerder voor grote Franse verlichtingsbedrijven. Ze besloten hun krachten te bundelen en een bedrijf op te richten dat zich zou concentreren op het ontwerpen en produceren van hoogwaardige verlichting.

In de beginjaren richtte Luminaires design Lille zich voornamelijk op de lokale markt in en rond Lille. Hun ontwerpen vielen echter al snel op, en het bedrijf begon te groeien. In 2000 openden ze een showroom in Parijs, wat hun naamsbekendheid verder vergrootte. Tegenwoordig heeft Luminaires design Lille klanten over de hele wereld en is het bedrijf nog steeds in handen van de oorspronkelijke oprichters.

Filosofie en ontwerpbenadering

Luminaires design Lille staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft een sterke filosofie als het gaat om ontwerpbenadering. Ze willen niet alleen mooie verlichting maken, maar ook verlichting die een emotionele reactie oproept. Het doel is om lampen te creëren die een bijdrage leveren aan de sfeer en ambiance van een ruimte.

Om deze filosofie te realiseren, begint het ontwerpteam van Luminaires design Lille altijd met de functie van de verlichting. Hoe moet het licht worden gebruikt in de ruimte en welke sfeer moet het creëren? Pas als deze vragen zijn beantwoord, begint het ontwerpproces. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën om de meest opvallende ontwerpen te creëren.

Opvallende creaties

Luminaires design Lille heeft een groot aantal creaties op zijn naam staan, maar we willen graag enkele van de meest opvallende ontwerpen bespreken.

Een van de bekendste creaties van het bedrijf is de ‘Constance’ lamp. Deze lamp is ontworpen door Philippe Dubost en heeft een prachtige organische vorm die doet denken aan een bloem. Het licht dat door de delicate bladeren straalt, creëert een warme en uitnodigende sfeer. De Constance is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en is een favoriet onder interieurontwerpers over de hele wereld.

Een ander opvallend ontwerp is de ‘Parachute’ lamp. Deze lamp is bedacht door Frédéric Winkler en heeft een ongewone vorm die lijkt op de parachute van een skydiver. Het licht dat door de felgekleurde kap schijnt, creëert een dramatisch effect dat een echte eyecatcher is in elke ruimte. De Parachute is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *